Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΕΡΕΠΑΣ 2012

Η ετήσια εκδήλωση της «Τσερέπας»  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/ 7 στο παραδοσιακό χωριό μας  και όπως κάθε χρόνο συνοδεύτηκε με νόστιμο φαγητό και χορό.


Με την εθελοντική προσπάθεια όλων των μελών του πολιτιστικού συλλόγου μας αλλά  και με την ουσιαστική βοήθεια  των συγχωριανών  μας η εκδήλωση στέφτηκε κατά κοινή ομολογία με επιτυχία αφού πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν τον καύσωνα των ημερών  και τίμησαν με την παρουσία τους  την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς στο κέντρο του χωριού μας .



Όλοι οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν  κάτω από τους ήχους της ζωντανής  ορχήστρας , τους  νόστιμους  και μοναδικούς  μεζέδες της  παραδοσιακής  τσερέπας  , τα υπέροχα  σπιτικά γλυκίσματα  του χωριού μας ,  το άφθονο τοπικό κρασί , το κρυστάλλινο παγωμένο νερό της βρύσης μας  καθώς και  το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα .

Αρκετοί ήταν και οι τυχεροί από την πλούσια λαχειοφόρο  η οποία πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του πολιτιστικού συλλόγου μας  αφού ο σύλλογος για την συνέχεια  θα προετοιμαστεί για την  νυκτερινή εκδήλωση της «φεγγαράδας» η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία  πανσέληνο  του Αυγούστου στο ύψωμα του προφήτη Ηλεία.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μιραλίου  εκφράζει τις ευχαριστίες του  προς  όλες  και  όλους  όσους  συνέβαλαν με την  βοήθεια τους  για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης .

* Για να δείτε φωτογραφίες από την γιορτή  «Τσερέπας»   στο παραδοσιακό Μίραλι Αχαΐας πατήστε εδώ :
 http://www.kizoa.com/slideshow/d2960794k5259426o1/tserepa-2012-mirali-axaias

* VIDEO ΕΔΩ : http://youtu.be/HhQee3L-G30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου